top of page
  • Foto van schrijverAnnick

Onze Momiji's

Toen we het poppenhuis kochten, wouden we natuurlijk ook bewoners voor in het poppenhuis. Als je online kijkt zie je de heel traditionele poppenhuizen met barbie, maar dat is zo ons ding niet. In de modernere poppenhuizen zie je vaak de konijntjes van Sylvanian Families. Het mama-konijn zag je wellicht al in onze foto's opduiken. Febe heeft nl. het een en 't ander van deze reeks, en bij gebrek aan nieuwe popjes deed zij even dienst.


Heel vaak zie je in moderne poppenhuizen Sonny Angel figuurtjes opduiken. Deze poppetjes uit Japan zijn best wel grappig. Het is een naakt jongetje, met telkens een andere hoofdtooi. Er zijn veel verschillende reeksen van, van cactussen (de laatste nieuwe, zie hieronder) over dieren, fruit, groente en snoepgoed. Je kan je eigen popje niet kiezen: er wordt random eentje uit de serie opgestuurd, of je moet de hele serie kopen. Je Sonny Angel kiest dus eigenlijk jou. Alleen... Febe & ik vonden ze toch niet helemaal dat. Zij vond het vooral heeeeel vreemd dat het popje (deels) naakt is. Op zoek naar iets anders dus.



Al snel kwam ik uit bij een andere Japanse hype, Momiji. Dat was al meer ons ding... De Momiji popjes zijn ongeveer even groot als de Sonny Angels of de grote konijnen, wat meteen betekende dat ze dus passen in ons poppenhuis. Eerder manga-geïnspireerd was dat al meer ons ding.


Op de website van Momiji kan je je eigen popje kiezen. We gingen beiden voor een popje dat qua uiterlijk bij ons past.

Febe koos voor Little Starlight Girl, de disco edition. Een glitter-unicorn meisje.

Ik ging dan weer voor een natuur-meisje, Kindness.


We moesten online bestellen en onze popjes moesten uit de Verenigde Staten verscheept worden... Ons geduld werd dus nog wat op de proef gesteld. Door de waarde van de popjes hebben we nog extra douanekosten moeten betalen toen ze in België arriveerden (en dat was niet min, rond de €35!), maar deze week was het dan toch zover.



Elk popje komt in een mooi opbergdoosje, dat wat meer vertelt over het popje zelf. Zo staat er bij Febe haar popje "I like Tsundoku & afternoon porridge. Permission to dream! Live a magical life because your sparkle is so special." Best wel passend bij onze kleine meid. Tsundoku moesten we even opzoeken, maar blijkt de kunst te zijn om boeken te verzamelen die je vervolgens nooit leest - en da's wel héél erg passend. Febe trekt nl. altijd heel enthousiast naar de bibliotheek, om dan vervolgens twee keer te bladeren in haar boeken en ze weer terug te brengen als de verlengtermijn opgebruikt is ;-)

Bij mijn popje staat er "I like kladdkaka & cloudberries. Your heart beats with beauty and your kindness is world-changing." Nu ja, niet helemaal hoe ik mijzelf zou omschrijven, maar in de kladdkaka (Zweedse chocoladetaart) kan ik mij alleszins wel vinden :-)


En zo trokken onze twee Momiji's in het poppenhuis in. Onderaan zie je een opening, waar je een briefje in kan stoppen (met een wens, of een boodschap voor de ontvanger). Dat besloten wij niet te doen. We vinden ze zelf heel erg mooi. Voor kleine kinderen gaan deze popjes minder geschikt zijn, aangezien ze uit keramiek gemaakt zijn. Onvoorzichtige handjes zouden ze dus snel kunnen doen breken.


Door de Corona-crisis is het voorlopig nog stil in ons poppenhuis. Ik heb heel wat hout en verf besteld om verder meubeltjes te maken, maar ook daar zit vertraging op. Ik heb nog wel enkele kleine projectjes in gedachten om aan verder te werken, maar het weer is de afgelopen tijd te mooi geweest om veel binnen te zitten. Deze week wordt het frisser en wisselvalliger, en doen we misschien terug wat verder :-)


9 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page